De leukste wandelvakanties voor singles vind je hier

Wie op zoek is naar een leukewandelvakantie voor singlesvindt op deze pagina zeker een leuke wandel vakantie. Wandelvakanties zijn ideaal voor singles die op een leuke en sportieve manier gezamenlijk willen optrekken en willen genieten van de mooie natuur, gezellige sfeer en de gezamenlijke activiteiten.

Op deze pagina vind je informatie over het boeken van een wandelvakantie voor singles in onder andere Nederland, Frankrijk, België of Italië maar ook reisorganisaties zoals Sawadee en Shoestring waar je een wandelvakantie in een avontuurlijke en ver land kunt boeken, ( binnen en buiten Europa ) bijvoorbeeld in China, India, Nepal of Japan.

Als je een wandelvakantie voor singles boekt, boek je een groepsreis met de nodige individuele vrijheid. Daarnaast ontmoet je leuke, gelijkgestemde singles. Veel mag, niets moet. Dat maakt wandelvakanties voor singles zo leuk. Hier vind je een overzicht van de leukste wandelvakanties voor singles.

Wandelvakanties singles voor alle leeftijden

Het leuke van wandelvakanties is dat ze in principe geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden. Dat geldt ook voor wandelvakanties voor singles. In principe staan deze wandelreizen open voor iedereen. Bij de meeste wandelreizen staat de gezelligheid voorop en wordt er in een rustig tempo gewandeld met voldoende pauzes en rustmomenten. Het gaat bij een wandelvakantie voor singles niet alleen om het wandelen en genieten van de natuur en omgeving maar vooral ook om de gezelligheid en het contact maken met andere singles. Bij de meeste singles wandelvakanties wordt er per dag ook niet meer dan 7 a 10 kilometer afgelegd.

Alleen bij Aktivatours, zie hieronder kunnen er per dag grotere wandelafstanden worden afgelegd. Aktivatours is dan ook een reisorganisatie welke zich toelegt op actieve wandel- en fietsvakanties in Europa waarbij er in een hoger tempo gewandeld wordt dan bij de ander single wandel reisorganisaties en waarbij er iets meer van de conditie van de deelnemers gevraagd wordt.

Een wandelvakantie buiten Europa maken

Voor diegenen die op zoek zijn naar leuke single wandelvakanties buiten Europa zijn er ook volop mogelijkheden. Met name Shoestring en Sawadee organiseren prachtige wandelvakanties voor singles buiten Europa. Boek bijvoorbeeld een single wandelvakantie in India, Indonesië, Sri Lanka, Nepal, Zuid-Afrika of Nieuw Zeeland. Ontdek nieuwe culturen, kijk je ogen uit en ontmoet andere interessante singles.

De wandelvakanties voor singles van Sawadee en Shoestring zijn geschikt voor alleenstaanden van alle leeftijden. De meeste singles die zich voor deze avontuurlijke wandelreizen inschrijven hebben een leeftijd welke ligt tussen de 35 en 55 jaar. Maar er nemen ook singles deel aan deze wandel- en culturele reizen die bijvoorbeeld 30 jaar, 55 plus of 60 jaar of ouder zijn. Als je overweegt deel te nemen aan een dergelijke wandelvakantie voor singles is het belangrijk dat je aansluiting vindt bij gelijkgestemden en leeftijdsgenoten. Dat geldt ook als je je voor een ander type singlevakantie wilt inschrijven, bijvoorbeeld een fietsvakantie, culturele vakantie, wintersportvakantie of strandvakantie.

Wij adviseren je dan ook om altijd voor je een single vakantie boekt te informeren naar de samenstelling van de groep. In de regel worden de verre reizen van Shoestring en Sawadee geboekt door singles die maatschappij bewust in het leven staan en hoger opgeleid zijn dan gemiddeld. Zowel mannen als vrouwen nemen deel aan deze singlereizen. Als jij je in deze groep herkent, zit je zeker goed.

Kijk nu naar de mooie single reis wandel programma’s van Sawadee en Shoestring en boek een onvergetelijke wandelvakantie voor singles of andere singlereis. Alle single reizen van Sawadee inclusief wandel vakanties.Alle single vakanties van Shoestring inclusief wandel reizen.

Shoestring - Singlereizen

Wandelvakantie combineren met een afval vakantie

Door tijdens je vakantie veel te wandelen, verbrand je vetten en koolhydraten en val je af.

Door een wandel vakantie te combineren met een sapkuur of detox kuur, versnel je het proces van afvallen. Je wandel vakantie wordt dan een afslank of afvalvakantie.

Ook tijdens een singlereis is het mogelijk een wandel vakantie te combineren met een afval vakantie of detox vakantie.  Kijk maar eens bij het aanbod gezondheidsreizen van singles van Puur en Kuur.

Alleen op vakantie of op groepsreis gaan?

Een wandelvakantie is uitermate geschikt om met een groep te doen. Tijdens zo een groeps wandel vakantie ontstaan de leukste contacten en wandelen in groepsverband gaat makkelijker dan als je alleen wandelt. Alleen op vakantie gaan heeft zeker zijn voordelen maar tijdens een wandelvakantie met andere singles maak je leuke contacten en staat behalve de sportieve prestatie gezelligheid centraal. Alleen op vakantie gaan of toch maar met een leuke groep?? Wandel single reizen geven vriendschappen die er toe doen.

Wandelen in Zeeland

In Zeeland kun je heerlijk wandelen. Wie van ruimte, de zee en water houdt, boekt zijn wandelvakantie of wandelweekend in Zeeland. Zeeland heeft de mooiste wandelpaden, velen lopen langs de Zeeuwse Kust. Wandel bijvoorbeeld langs de Oosterschelde en ontdek hoe rustgevend het water is.

Om een goede basis te hebben voor een wandelvakantie in Nederland, is het slim om een vakantiehuis in Zeeland te huren. Als je gaat wandelen met een vriend of vriendin kan je een 2 persoons vakantiehuis in Zeeland huren. Ben je met een grote groep, dan kies je voor een groter vakantiehuis Zeeland. Er zijn ook vakantiehuizen in Zeeland met sauna of jacuzzi te huur. Heerlijk als je na een dag wandelen, fijn wilt relaxen. Zoek hier je vakantiehuis Zeeland.