Singlereizen, het grootste aanbod

Singlereis? De mooiste en meeste singlereizen op deze website. Onder andere singlereizen Nederland, Europa en Azie. Maar ook singlereizen naar bijvoorbeeld Costa Rica, Sri Lanka, Japan of China. Of je nu een singlereis zoekt voor 30+ers, 40+ers of 50plussers, je vindt deze hier.

Je kunt hier singlereizen ( ook alleenstaande reizen ) vergelijken van bijvoorbeeld Estivant Reizen, Goed Idee Reizen ( 50 plus, christelijke singles ), Cirkel Vakanties, ook voor single wintersportreizen. Maar ook als je je als single wilt inschrijven voor een zeilvakantie, yogavakantie of wellness vakantie, vind je hier de juiste singlereis. En natuurlijk vind je hier ook singlereizen voor eenoudervakanties. Via de informatie hieronder kan je de mooiste singlereizen en de organisaties achter deze alleenstaanden reizen met elkaar vergelijken.

Ga nu naar onze website en zoek binnen het unieke aanbod singlereizen naar jouw ideale singlereis. Hier vind je een overzicht van reisorganisatie die singlereizen organiseren. Hier vind je alle informatie over singlereizen en groepsreizen voor singles

Welke reisorganisaties bieden singlereizen aan?

Er zijn meer dan 10 reisorganisaties gespecialiseerd in singlereizen, hieronder een globaal overzicht van de aanbieders met het grootste aanbod singlereizen.

 • Tui single reizen, ook voor een single weekend Nederland.
 • Single reizen hoger opgeleiden, voor singles die een HBO+ opleiding hebben.
 • Goed Idee Reizen, christelijke reisorganisatie welke singlereizen voor met name 50 plussers organiseert, ook bijbelreizen naar Israël, vaarreizen, wandelreizen en fietsvakanties.
 • Amorgos, zeilvakanties en zeilcursussen. Zij verzorgen ook vaar singlereizen. Singlereizen met leeftijdsgenoten.
 • Puur en Kuur Singlereizen, bieden yoga en wellness reizen voor singles aan. Ook yoga en wellness singlereizen in Nederland.
 • Sawadee, Verre singlereizen naar onder andere het Midden-Oosten, Azië, Oceanië, Latijns Amerika en Europa. Sawadee singlereizen zijn populair bij singles die van avontuurlijke en verantwoorde reizen houden.
 • Shoestring singlereizen, is vergelijkbaar met Sawadee. Ook hier een groot aanbod avontuurlijks singlereizen naar verre bestemmingen. Bij Shoestring nemen voor jongere mensen aan de singlereizen deel, 20+, 30+, 40+

Welke types singlereizen zijn er?

Singlereizen zijn, in grote lijnen, onder te verdelen in de volgende categorieën, bepaalde singlereizen vallen in meer dan een categorie.

 • Singlereizen 50 plussers
 • Singlereizen 20 tot 35 jaar
 • Singlereizen 30 tot 45 jaar
 • Singlereizen voor senioren
 • Singlereizen voor jongeren
 • Eenoudervakanties ( singlereizen voor alleenstaande ouders, met en zonder kids )

Verder:

 • Verre Reizen
 • Singlereizen Nederland
 • Singlereizen Europa

Als je je bij een bepaalde reisorganisatie in wilt schrijven voor een singlereis en graag aansluiting wilt bij leeftijdsgenoten dan kan je aan de organisatie vragen welke singlereis of groepsreis het beste aansluit bij jouw leeftijd en persoonlijkheid.

Eenoudervakanties, voor alleenstaande ouders met kids

Er zijn ook singlereizen voor eenoudergezinnen, we noemen dat eenoudervakanties. Ook voor eenoudervakanties met kinderen. Reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in eenoudervakanties zijn onder andere Estivant Vakanties en Cirkel Vakanties. Deze reisorganisaties hebben leuke singlereizen voor alleenstaande ouders ( vaders of moeders ) met kids.

Wintersport singlereizen

Er is een groot aanbod wintersport singlereizen, voor singles die een groepsreis willen boeken en van wintersport houden. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een single wintersportvakantie in Oostenrijk, Sauerland, Italië, Frankrijk of Kroatië. Aan de meeste wintersport singlereizen nemen singles deel in de leeftijdsgroep 30 tot 50 jaar, er zijn echter ook single wintersportreizen voor jongeren, senioren, alleenstaande ouders met kids en christenen. Hier vind je een overzicht van organisaties die wintersport vakanties voor singles aanbieden.

Singlereizen hoger opgeleiden

Voor hoger opgeleiden worden er speciale single reizen hbo georganiseerd. Dit zijn single groepsreizen die bedoeld zijn voor alleenstaanden met een hbo+ opleiding, bijvoorbeeld universitaire afgestudeerden of alleenstaanden met een hoge school opleiding. Uit de praktijk blijkt dat singles met een hogere opleiding het prettig te vinden om met andere hoog opgeleiden op reis te gaan. Aan deze wens wordt gehoor gegeven door een aantal gespecialiseerde single reisorganisaties zoals Crusj. Je vind de singlereizen voor hoger opgeleiden hier.

Waar moet je op letten bij het boeken van een singlereis?

Als je je in wilt schrijven voor een singlereis dan zijn een aantal zaken, extra van belang. Zorg in ieder geval dat je je inschrijft voor een type singlereis die goed aansluit bij jouw persoonlijkheid. Houd je bijvoorbeeld van yoga, schrijf je dan in voor een yoga single reis ofyoga retreat.

Als je niet van wandelen of fietsen houdt, moet je je bijvoorbeeld niet inschrijven op wandel- of fiets singlereizen. Als je niet van de zon en warmte houdt, ga je uiteraard niet voor een single strandvakantie. Met andere woorden, voordat je je inschrijft voor een singlereis moet je je goed vergewissen hoe het programma van de reis er uit ziet. Net zo belangrijk is dat je je een singlereis boekt die goed aansluit bij jouw leeftijd. Ben je bijvoorbeeld 35 jaar dan kan je je het beste inschrijven voor singlereizen in de leeftijdscategorie 30 tot 40 of 30 tot 45 jaar. Bij iedere reisorganisatie hanteren ze andere leeftijdsgroepen.

Je kunt aan de betreffende reisorganisatie, bijvoorbeeld Djoser, Shoestring, Kras Reizen, Estivant Reizen of Goed Idee Reizen ( de laatste voor christelijke singlereizen ) vragen hoe een bepaalde groep is samengesteld ( niet alleen leeftijd maar ook verdeling man/vrouw ) en je voor die singlereis inschrijven die het beste bij jouw leeftijd en interesses past. Ook niet onbelangrijk is de verhouding man/vrouw binnen een singlereis. Ben je bijvoorbeeld een vrouw en je wil nieuwe vriendinnen maken, dan is het belangrijk om je in te schrijven bij een single groepsreis met vrouwen. Ben je een vrouw en zoek je een levenspartner dan is het logisch dat er voldoende mannen aan de betreffende singlereis deelnemen.

Teksten, de website tekstschrijver

De teksten voor deze pagina ‘singlereizen’ is geschreven door de website tekstschrijver, specialist in het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten. Heeft u een webtekstschrijver nodig voor uw single website? De website tekstschrijver is u graag van dienst.