Single ouder in tijd coronacrisis

Wat doe je als single ouder tijdens de coronacrisis.

Als single vader of moeder heb je het zeker in deze tijd van het Coronavirus niet eenvoudig. Contacten met andere single parents is veel ingewikkelder dan voorheen en overheden kunnen van dag tot dag beperkingen aan de bevolking opleggen. Het coronavirus is nog lang niet verslagen en als alleenstaande papa of mama is het opvoeden van een of meer kinderen, moeilijker dan ooit. Daar komt bij dat er waarschijnlijk ook een financiële crisis aan zit te komen. Een recessie van ongekende omvang wel te verstaan. Maar kan jij als alleenstaand ouder gezin nog wel leuk en verantwoord op vakantie?

Eenoudervakanties die coronaproof zijn.

Organisaties zoals Estivant en One2Gether Travel zijn specialisten in eenoudervakanties. Een 1 ouder vakantie is een georganiseerde vakantie waar alleen single ouders met kids aan deel kunnen nemen. Gezinnen met beide ouders of verzorgers kunnen dus niet aan deze bijzondere kindvriendelijke reizen deelnemen. Je kunt als single mama of papa kiezen voor een goedkope 1 ouder vakantie, bijvoorbeeld een luxe kampeervakantie maar een bungalow huren op een vakantiepark met speeltuin en zwembad kan ook. In alle gevallen is er een recreatieteam voor de kids en is de reis geheel georganiseerd. In de regel nemen er bijna evenveel single papa’s deel als moeders. Dat leidt vaak tot verrassend leuke contacten en geheime afspraakjes. De een ouder vakanties van genoemde reisorganisaties zijn zoveel mogelijk coronaproof. Je kunt dus zonder een groot risico met je kids op reis.

Zomervakantie, herfstvakantie of skivakantie?

Er zijn vele soorten vakanties voor eenoudergezinnen. Je kunt tijdens de herfstvakantie er een paar dagen tussen uit gaan maar een 1 ouder skivakantie in Oostenrijk boeken is ook erg leuk. De contacten met andere singles ouders is der kers op de taart. Omgaan met mensen in soortgelijke situaties verbindt. Vaak ontstaan er de mooiste vriendschappen en een enkele keer een serieuze relatie.