Ruim 2.000.000 singles, is alleen zijn leuker dan samen?

Uit diverse onderzoeken, en onder andere het Bureau voor de Statistiek, ( CBS) blijkt dat er meer dan 2.000.000 singles in Nederland zijn en dat er veel meer worden. Vooral onder 50 plussers is het aantal singles groot. Maar waarom zijn er zo veel mensen single en is single zijn leuker dan samen zijn en samenwonen?

Veel singles hebben eerder relaties gehad en zijn teleurgesteld in de liefde. Op een gegeven moment is het geloof er niet meer dat ‘de ware’ bestaat. Ook is het zo dat als je langere tijd alleen bent en went aan alle voordelen van het alleen zijn, je die vrijheid niet zomaar meer wilt opgeven. Zie hier een tweede reden waarom veel singles niet zo maar aan een nieuwe liefde beginnen.

Toch zijn van die ruim 2.000.000 singles in Nederland velen bij een of meerder datingsites aangesloten. Je weet immers maar nooit of je die ridder op het witte paard of die keukenprinses toch nog tegenkomt, en.. daten is best wel spannend.

Er zijn tegenwoordig datingsites van vele types, denk aan christelijke datingsites, sites voor een avontuurtje, datingsites voor hoger opgeleiden, spirituele mensen en veel meer.. Al die singles denken dat alleen zijn leuker is dan samen tenzij ze dat uit de loterij tegenkomen. Toch maar weer dit jaar een singlereis boeken?