Goed slapen met sint janskruid

Als je tijdens je single reis goed wilt slapen.

Je hebt een single reis geboekt, ben wat nerveus en denkt na over hoe op je reis straks goed te kunnen slapen. ’s avonds een wijntje drinken kan helpen maar te veel wijn drinken kan vervelende bijwerkingen hebben. Toch maar naar een natuurlijk middel grijpen zoals valeriaan of sint-janskruid? Beide middelen hebben hun voordelen en nadelen.

Voor- en nadelen van gebruik sint-janskruid.

Sint-Janskruid is een natuurlijk kruid dat ook in Nederland gewonnen wordt. Je kunt het als kruid kopen maar ook als thee of tablet. Sint-Janskruid werkt rustgevend, is niet verslavend en is een prima middel om beter te kunnen slapen op vakantie. Daarnaast is st janskruid redelijk betaalbaar en zonder recept verkrijgbaar. Een probaat middel bij slapeloosheid. Er zijn dus veel voordelen als je sint-janskruid gebruikt. Er is ook een nadeel als je st janskruid gebruikt, kan dat de werking van bepaalde medicijnen verstoren en dat kan bijvoorbeeld bij ‘de pil’ of bloedverdunnende medicijnen een risico zijn. Verder niets dan voordelen bij verantwoord gebruik. Lees altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking als je st janskruid gebruikt.

Voordelen en nadelen van valeriaan.

Ook valeriaan is rustgevend en een natuurproduct. Ook valeriaan heeft zijn voor- en nadelen. Ook valeriaan en producten waarin het is verwerkt en is zonder recept verkrijgbaar. Het is een relatief goedkoop natuurproduct en werkt rustgevend. Veel mensen die last hebben van slapeloosheid gebruiken valeriaan. Het product valeriaan zou bij langdurig gebruik verslavend kunnen zijn. Toch maar liever st janskruid gebruiken of een wijntje??