ANWB single reizen

Informatie over ANWB single reizen.

Wie op zoek is naar actieve en avontuurlijke groepsreizen voor alleenstaanden, moet zeker eens naar het aanbod ANWB single reizen kijken. Met onder andere avontuurlijke single reizen naar IJsland, Java-Bali, Zuid-Afrika, Canada, Midden- en Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland een aanrader voor de actieve en levenslustige vrijgezel. Alle ANWB single reizen zijn groepsrondreizen. Dat betekent dat je in het gezelschap bent van andere avontuurlijke singles en een rondreis maakt.

ANWB single reizen banner

ANWB single reizen en leeftijden deelnemers

Indien je een verre en avontuurlijk single groepsreis wilt boeken, wil je natuurlijk wel weten met wie je op reis gaat. Bij de ANWB single reizen kan je voor dat je boekt zien hoe de samenstelling van de groep is op het moment dat je de status van de reis bekijkt. In principe zijn deze avontuurlijke en verre groepsreizen bedoeld voor vrijgezellen vanaf 26 jaar. In de praktijk zijn de meeste deelnemers tussen de 40 en 70 jaar. Net zoals iedere single reis organisatie probeert ANWB single reizen groepen samen te stellen met een bijna gelijke verhouding vrouwen en mannen. Ook worden er zoveel mogelijk groepen samengesteld met dezelfde leeftijd categorie. Dat bevordert de gezelligheid, sfeer en onderlinge communicatie.


De reisleiding van single reizen ANWB

De alleenstaanden reizen van de ANWB worden als één van de best georganiseerde single reizen beschouwd. En daar hoort ook een ervaren reisleider of gids bij. Bij verre reizen word er soms een plaatselijke of regionale gids ingeschakeld. Dat maakt zo een avontuurlijke en verre rondreis vaak extra interessant. Er wordt zoveel mogelijk van Nederlands sprekende reisleiders en gidsen gebruik gemaakt.

alleenstaande reizen

De meeste single reizen ANWB zijn groepsrondreizen

De single reizen van de ANWB zijn altijd avontuurlijke groepsrondreizen. Tijdens zo een unieke rondreis verblijf je dus nooit op één plek maar reis je van avontuur naar avontuur. Omdat alles voor jou en de hele groep goed geregeld is, hoef jij je nooit zorgen te maken over het eten, drinken, overnachting en het programma. Alles wordt goed en zorgvuldig voor alle deelnemers geregeld.


Voor hoeveel dagen zo een single groepsrondreis ANWB boeken?

De duur van deze avontuurlijk reizen voor singles is heel divers. Omdat het meestal om verre vliegreizen gaat met uitgebreid programma moet je al snel aan een 17 of 18 daagse single reis denken. Maar feitelijk kan je bij de ANWB single reizen kiezen uit vele bestemmingen met een duur tot wel 25 dagen. Zo kan je bijvoorbeeld een 25 daagse single groepsreis boeken met bestemming Zeeland of een 12 daagse single rondreis Marokko. Voor diegenen die een 3, 4 of 5 daagse single groepsreis willen boeken, is er bij de ANWB single groepsreizen géén aanbod. Wel is er bijvoorbeeld een 9 daagse single reis New York, Washington en Niagara Falls te boeken of een 8 daagse groepsreis singles IJsland. Voor de echte avonturiers!

groepsreis Costa Rica regenwoud

8 daagse single groepsrondreizen

Zoals geschreven. De meeste single rondreizen ANWB hebben een verre bestemming en relatief lange duur. Er zijn echter een paar uitzonderingen als we kijken naar korte groepsreizen. Zo kan je bij ANWB reizen een 8 daagse single groepsreis IJsland boeken met bezoek aan een aantal Nationale Parken en is het ook mogelijk deel te nemen aan een single groepsreis Malta voor 8 dagen. Voor wie een goedkope single groepsreis zoekt, is deze laatste zeker aan te bevelen. Ook de 8 daagse single groepsrondeis Jordanië is een echte aanrader.


Veel hoog opgeleide singles nemen deel aan groepsreizen ANWB

Over het algemeen zijn de deelnemer bij de groepsreizen en single rondgroepsreizen ANWB wat hoger opgeleid dan bij de meeste andere single reis organisaties maar de opleiding is natuurlijk niet relevant. ANWB single groepsreizen zijn bedoeld voor een ieder die een verre en avontuurlijke alleenstaanden groepsreis wil boeken bij een transparante, vertrouwde en gedegen organisatie. Plezier maken, avonturen beleven met elkaar en onbezorgd genieten staat bij iedere single reis ANWB voorop. Single reizen voor hoger opgeleiden bestaan echter wel. Zij worden bijvoorbeeld georganiseerd door Crusj en VillaVibes.

groepsreis avond op het strand

Single reizen met gegarandeerd vertrek

Best wel belangrijk. Je kunt bij ANWB Reizen zo een single groepsrondreis boeken met gegarandeerd vertrek. Zo kom je niet kort voor vertrek voor het feit te staan dat de groepsreis niet door gaat en je op het laatste moment iets anders moet zien te vinden. Dat is het voordeel van een grotere reisorganisatie. Deze garantie kan je ook bijvoorbeeld vinden bij een aantal Sawadee single reizen.


Géén single groepsreizen in Nederland of België

Indien je op zoek bent naar een single reis Nederland of België ben je bij ANWB single reizen niet aan het goede adres. Binnen Europa is het aanbod beperkt of niet aanwezig. Op het moment van schrijven van deze blog zijn alleen de single reizen Malta en IJsland binnen Europa bij de ANWB te boeken. Voor een single groepsreizen binnen Europa kan je bijvoorbeeld bij Estivant, TUI of Natuurlijk Reizen terecht.


ANWB single reizen banner