Alleen op reis of een groepsreis boeken?

Alleen op vakantie of niet?

Wie single is en een reis wil boeken, staat voor het dilemma om een keuze te maken uit een individuele vakantie en alleen op reis te gaan of een groepsreis. Wat is wijsheid??? lekker je eigen ding doen en je misschien soms wat eenzaam voelen tijdens je vakantie of in het gezelschap verkeren van andere reizigers? Hier een aantal overwegingen.

Singles 55 plus.

Je bent 55 al enige jaren single en al langere tijd niet op vakantie geweest, je hebt genoeg gespaard voor een verre reis of twee kortere vakanties verspreid over het jaar. Je zou wel naar Mexico, Zuid-Afrika of Portugal willen en staat voor het besluit zelf je vliegtickets en accommodaties te boeken of je op te geven voor een georganiseerde groepsreis. En je hebt geen zin in gillende kinderen, jongvolwassenen of groepen jongeren.

Wat te doen?

Je vakantie zelf organiseren en alleen op stap gaan. Als je een beetje handig met internet bent, kun je tegenwoordig online je reis en vliegtickets boeken, ook naar een verre bestemming in Azië of Zuid-Amerika. Maar alleen is maar alleen en alleen op reis gaan naar een onbekend gebied brengt ook risico’s met zich mee. Tegenwoordig moet je gewoon voorzichtig zijn. zie daar gelijk de nadelen van het alleen op reis gaan. Nog maar niet te spreken over de kans dat je je eenzaam gaat voelen. Voordelen zijn er ook natuurlijk. Je hebt met kind nog kraai rekening te houden en kunt volledig je eigen vakantie programma bepalen.

Dan toch maar meedoen met een (single ) groepsreis?

Als je mee gaat doen aan een georganiseerde groepsreis heb je geen sores voor wat betreft het boeken van tickets, hotels en het programma. Het wordt allemaal voor je geregeld. Wat je echter niet weet of je mede reisgenoten aangename mensen zijn en er met een aantal van hen een klik is. Het kan tegenvallen of meevallen. De praktijk wijst echter uit dat singlereizen met leeftijdsgenoten heel relaxed zijn. En er zijn speciale singlereizen voor 55 plussers. Aan jou de keuze!