autoverzekeringen vergeljken

Autoverzekeringen vergelijken, ook voor single reizen

Waarom autoverzekeringen vergelijken in je belang is.

Iedereen die een auto heeft, heeft ook een autoverzekering.  Het is namelijk wettelijk verplicht om voor je auto een WA verzekering af te sluiten.  Her afsluiten van een all risk verzekering is niet verplicht maar bij bijvoorbeed een lease auto kan de werkgever of leasemaatschappij het verplicht stellen om een all risk verzekering voor die betreffende auto af te sluiten. Het is echter belangrijk om vóór je de keuze maakt welke autoverzekering af te sluiten, de autoverzekeringen te vergelijken welke in aanmerking komen voor verzekering van jouw auto. De premieverschillen tussen autoverzekeringen kunnen namelijk flink zijn en door autoverzekeringen te vergelijken, bespaar je soms wel 30 % op je premie. Hieronder leggen we uit waar je bij de keuze van een autoverzekering zoal op moet letten en hoe je autoverzekeringen premies snel vergelijkt.

Ook als je een individuele reis of vakantie als single hebt geboekt en met de auto reist, is een goede autoverzekering belangrijk.

Autoverzekeringen vergelijken, doe je hier.

Premies autoverzekeringen vergelijken, waar op letten?

Als je de premies van autoverzerkeringen met elkaar gaat vergelijken, is het fijn als je in grote lijnen weet waar je bij zo een vergelijking op moet letten.

Als je een wa autoverzekering wilt afsluiten en de goedkoopste autoverzekering zoekt, is het vooral een kwestie van premies vergelijken, de voorwaarden van wa autoverzekeringen verschillen niet veel. Wel is het zaak om goed te kijken bij de terugval in de bonus/malus schaal bij één of meer schades alsmede de opbouw van de bonus malus ladder.  Dat kan een puntje zijn om te kiezen voor een bepaalde wa autopolis. Ook de contractsduur en eventuele premiebetaling per termijn kan een overwegingspunt zijn.  Bij een verzekeringsmaatschappij waar je de premie in termijnen kunt betalen, betaal je meestal een kleine toeslag op de premie.

Als je een autoverzekering met beperkt casco wilt afsluiten, krijg je meestal dekking als ruitbreuk, brand en diefstal. Hier wordt het al belangrijker om de voorwaarden van de verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Als je een nieuwe auto hebt gekocht of jonge auto van bijvoorbeeld 3 of 4 jaar oud, zal je deze waarschijnlijk all risk willen verzekeren. Je bent dan bijvoorbeeld ook verzekerd als je blikschade aan je auto krijgt als het he eigen schuld is ( bijvoorbeeld als je tegen een paal aanrijdt ).

Als je premies voor all risk autoverzekeringen gaat vergelijken, kijk dan zeker ook naar de voorwaarden. Zaken als eigen risico, de vrije keuze om een autoschadebedrijf te zoeken bij een schade en definties als nieuwwaarde, aanschafwaarde en total loss zijn zeker de moeite waard om te bestuderen en vergelijken.  

Lees dit artikel over total loss maar eens.

Wat zijn de goedkoopste autoverzekeraars?

Als je wilt weten waar je de goedkoopste autoverzekeringen af kunt sluiten, is daar géén éénduidig antwoord op. Wel is het zo dat bijvoorbeeld een paar verzekeraars extra lage tarieven hebben voor vrouwelijke bestuurder, andere verzekeringsmaatschappijen speciale tarieven voor ambtenaren hebben en weer andere goedkoper zijn in autoverzekeringen voor jongeren.
Kortom, alleen door de premies autoverzekeringen te vergelijken, kom je tot een antwoord voor jouw specifieke situatie.

Welke autoverzekeringen kun je vergelijken?

Indien je autoverzekeringen vergelijken serieus neemt, is het 't beste om deze te vergelijken via een vergelijkingswebsite met een relevant aanbod.
Als je autoverzekeringen vergelijkt via auto-verzekeringenvergelijken.eu worden er tientallen verzekeringen vergeleken, ook van autopolissen zoals ANWB autoverzekeringen, Bovag autoverzekeringen, een aantal Onderlingen, FBTO, Inshared, Ditzo, SNS Bank en Polis Direct.
Je kunt in alle gevallen de polis online afsluiten bij de autoverzekeraar van jouw keuze.

Dit zijn de verzekeringsmaatschappijen die meedoen aan de vergelijker

Groene kaart, voor dekking in het buitenland

Als je als single een individuele autovakantie boekt met buitenlandbestemming, heb je een groene kaart nodig om in het buitenland aan te kunnen tonen dat je WA verzekerd bent.
Je kunt bij alle verzekeringsmaatschappijen bij je autoverzekering een groene kaart krijgen. 
Neem deze altijd mee als je als single een auto vakantie buitenland maakt. Uiteraard geldt de verplichte wa autoverzekering in binnen- en buitenland ook voor niet singles.  Iedere auto moet in Nederland en buitenland WA verzekerd zijn.