alleen-op-reis

Alleen op reis gaan of toch niet?
Alleen op reis?

Alleen op reis gaan, heeft vele voordelen. Maar natuurlijk ook nadelen.
Op deze pagina presenteren we groepsreizen en single reizen. Binnen deze groepsreizen, ga je alleen op reis maar binnen het prettige gezelschap van een groep.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal alleen op pad of vakantie te gaan.  Dan ben je zo vrij als een vogel en kan je doen en laten wat je wilt.  Vrijheid, blijheid laten we zeggen. Aan jou de keuze, alleen genieten of samen veel plezier beleven.  Kijk maar eens op deze pagina wat de voordelen en nadelen van alleen en samen reizen zijn.

Lees hieronder of een alleengaande reis, groepreis of single reis wat voor jou is.Wie alleenstaand is en alleen op reis wil gaan, kan alleen op vakantie gaan maar zich ook aanmelden voor deelname aan een singlereis of groepsreis. Single reizen zijn er speciaal voor singles en andere alleenstaanden zoals single ouders. Groepsreizen zijn er voor iedereen, singles, niet singles, vriendengroepen, families, bedrijven, verenigingen. Je hebt allerlei soorten singlereizen maar het grote kenmerk van een singlereis is dat je met een groep andere singles reist en dus niet alleen bent.Binnen het programma van zo een singlereis heb je veel vrijheid om zelf leuke dingen te doen of rust te nemen en dat maakt singlereizen zo aantrekkelijk voor alleenstaanden. Bij een groepsreis ligt het accent wat anders want bij een groepsreis kunnen singles en niet alleenstaanden zich aansluiten. Met elkaar op reis gaan en tegelijkertijd je eigen vakantiethema's uitkiezen, een combinatie van alleen reizen en toch onderdeel uitmaken van een ( gelijkgestemde groep ), dat is in grote lijnen het kenmerk van een groepsreis

Hieronder vind je een overzicht van reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in singlereizen en groepsreizen. Binnen het groepsgebeuren heb je veel individuele vrijheid. Ook leuke singlereizen en reizen voor alleenstaanden voor 50 en 60 plussers, alleenstaande vaders en moeders ( single ouders )  en jongvolwassenen. Als je alleen op reis wilt gaan en toch deel uit wilt maken van een groep, is een groepsreis of singlereis ook voor jou ideaal. Kijk nu binnen het aanbod singlereizen en groepsreizen hoe jij binnen groepsverband toch alleen op reis kan gaan en je eigen plan kan maken. Ook als je alleen op reis gaat en een last minute aanbieding zoekt.

Ga op reis met mensen van je eigen leeftijdsgroep


Actieve vakanties SNP Natuurreizen

Als je besloten hebt om alleen op reis te gaan maar je wel in te schrijven op een singlereis of groepsreis, is het wel zo prettig als er mensen in de groep zitten die ongeveer dezelfde leeftijd hebben als jij. Bij singlereizen en groepsreizen worden er vaak groepen gevormd van mensen uit dezelfde leeftijdsgroep, bijvoorbeeld singlereizen of groepsreizen in de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar, 30 tot 40 of 45 tot 55 jaar. En voor 50plussers, 55plussers en 60 plussers zijn er meestal speciale reizen zoals busreizen cruises of stedentrips. Deze zijn ook geschikt voor een vriendenweekend. Bij de meeste reisorganisaties in de administratie staat per singlereis of groepsreis omschreven wat de gemiddelde leeftijd en samenstelling ( man, vrouw, single, niet single is) . Als je alleen op reis wilt, een groepsreis of singlereis zoekt met deelnemers van ongeveer je eigen leeftijd, kan je bij de organisatie meestal opvragen hoe de samenstelling van de groep is.  Je kunt dan beter die groepsreizen of singlereizen selecteren die bij jouw leeftijd en interesse past. Zo ga je beter voorbereid en met meer plezier alleen op (groeps) reis  Hieronder vind je een link met overzicht van de hantering van leeftijdsgrenzen bij singlereizen. Erg handig als je met een onbekende groep alleen op reis gaat.

Singlereizen, leeftijdsgroepen die de bekenste organisaties hanteren.

Alleen reizen en je hotel vooraf boeken


50% Air Miles korting met een keuze uit 250 hotels

Als je besloten hebt om alleen te gaan reizen en een route en planning gemaakt heb, kan het pretig én goedkoper zijn als je vooraf je hotel per internet boekt.

Je bent er dan zeker van dat je een goede slaapplek met eigen toilet en badkamer hebt, kunt een heerlijk ontbijt reserveren en gebruik maken van het wifi netwerk van het hotel en je telefoon of I Pad opladen.  En als je een bepaald dieet volgt, bijvoorbeeld een glutenvrije dieet, kan je bij het reserveren van je hotelkamer ook een glutenvrij ontbijt bestellen. Handig en het geeft je de mogelijkheid je hoofd tijdens je verblijf in het hotel of b en b helemaal leeg van de alledaagse dingen te maken.

Goed Idee Reizen, groepsreizen voor mensen 50+ met christelijke achtergrond
Goed Idee Reizen, alleen en toch samen op reis gaan.

Voor die mensen die 50, 55+ of ouder zijn, christen zijn en niet alleen op reis willen gaan, is Goed Idee Reizen een buitengewoon goed idee. Deze christelijk reisorganiseert alleengaanden reizen waaronder bijbelreizen, kerstreizen en stedentrips voor alleengaande reizigers vanaf 50 jaar. Omdat de interesse van de Goed Idee reiziger in grote lijnen overeenkomt, de leeftijdsgroep en leeftijd pretting aanvoelt, gaan veel christelijke alleenstaanden graag mee met een busreis, cruise of verre reis van Goed Idee Reizen. Ook voor bijvoorbeeld een stedentrip of reis naar Israël. Alleen op reis gaan, wel veilig en samen, dat is wat de groepsreizen van Goed Idee misschien wel het beste karakteriseert. De sfeer bij de reizen van Goed Idee is ontspannen en alleen op reis gaan binnen de veiligheid van een gelijkgestemde groep ( mannen en vrouwen ) spreekt veel, 50+ers aan. Daarbij komt dat de reizen van Goed Idee zéér gunstig geprijsd zijn. Kijk nu binnen het programma van Goed Idee Reizen welke reis jou het meeste aanspreekt en ga alleen en toch samen op reis!

Djoser, fantastische groepsreizen naar verre bestemmingen
Djoser, verre groepsreizen voor iedereen die van avontuur en goede sfeer houdt.

Wie niet alleen op reis wil gaan maar zich tegelijktijd ongemakkelijk voelt bij een singlereis, zou zich kunnen oriënteren op de groepsreizen naar verre bestemmingen van Djoser. Deze avontuurlijke reisorganisatie organiseert over de hele wereld groepsreizen die avontuurlijk, cultureel en soms sportief van aard zijn en waaraan veel reizigers deelnemen die graag alleen maar wel binnen groepsverband op reis gaan. De groepsreizen van Djoser zijn dus geen singlereizen, wel is het al vele jaren zo dat het overgrote deel van de deelnemers aan de Djoser reizen alleenstaanden zijn en het leuk vinden om met andere gelijkgestemden op reis te gaan.Djoser organiseert de mooiste groepsreizen en rondreizen naar onder andere Nepal, India, Thailand, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Mexico en alle andere fantastische reisbestemmingen. De sfeer bij Djoser is ontspannen en ongedwongen en dat maakt deze reizen zo aantrekkelijk voor mensen die alleen op reis willen gaan maar zich prettig voelen bij een gelijkgestemde groep. Vraag nu de brochure aan voor het fantastische reisaanbod verre bestemmingen.

Yoga retreat Thailand

Wil je alleen op reis en je aansluiten bij een yoga groepsreis?
Wellicht is het dan een goed idee om een yoga retreat naar Thailand te boeken. Verre reizen naar Thailand, ook yoga retreats, worden vaak geboekt door singles. Daarbij komt dat Thailand een bijzondere aantrekkingskracht heeft op alleenstaanden met een spirituele kijk op het leven. Yoga, meditatie en spiritualiteit, het past zeer goed bij Thailand. Een yoga retreat Thailand is dan ook een bijzondere manier om een verre reis te maken, kennis te maken met de vriendelijke bevolking van Thailand en andere singles te ontmoeten.

Individuele reizenAls je er niets voor voelt om in groepsverband op reis te gaan, dus echt alleen op reis wilt, is het goed om te weten dat je online eenvoudig zelf je reis kunt samenstellen. Zeker als het om het boeken van een hotel gaat. Als je een goedkoop hote wilt boeken en een éénpersoons kamer wilt zonder bijbetaling, adviseren wij je eens te kijken bij Trivago.  Daar kunt je, ook als je alleen op reis bent en voor jezelf een comfortabel én tegelijktijd goedkoop hotel wilt boeken.